Kwaliteit

kmerkenkopie

 

FSSC 22000: kwaliteit en voedselveiligheid

Seafood Parlevliet werkt samen met uitstekende partners in alle onderdelen van het productieproces. Van vangst, verwerking, verpakking tot distributie. De beheersing van de gehele keten maakt Seafood Parlevliet tot een betrouwbare partner.

FSSC 22000 is een certificatie-programma dat foodproducten wereldwijd accrediteert. De nadruk op kwaliteit en veiligheid in onze productieketen zorgt dat wij werken volgens deze normen die zelfs verder gaan dan wet- en regelgeving. Naast FSSC 22000 conformeren wij ons ook aan de Société Générale de Surveillance (SGS) en International Food Standard (IFS Food). SGS en IFS Food zijn respectievelijk Zwitserse/ Europese en Duitse keurmerken voor voedselveiligheid.

Duurzaamheid

Algemeen

Duurzaamheid is juist bij een familiebedrijf als Seafood Parlevliet een actueel thema. Seafood Parlevliet is al generaties actief in de verwerking van vis en willen dat nog generaties blijven doen. Logisch dat wij bewust kijken naar de grondstoffen die we voor de producten gebruiken. Binnen de visbranche bestaat al bijna 10 jaar een garantie voor duurzaam gevangen “wilde vis”. Deze garantie geeft het Marine Stewardship Council (MSC); een internationale organisatie die zich uitsluitend richt op de ontwikkeling van duurzame visserij. Daarnaast is er de Viswijzer met Goede Vis. Een initiatief van Stichting de Noordzee en het Wereld Natuur Fonds, waarmee consumenten op een bewust en verantwoorde keuze kunnen maken. Naast de grondstoffen verduurzamen we ook onze bedrijfsfaciliteiten. Zo vervullen wij een groot gedeelte van onze energiebehoefte door de zonnepanelen op ons dak en maken we steeds verder gebruik van minder milieubelastende verpakkingsmaterialen.

 

 

Marine Stewardship Counsil (MSC)

Het Marine Stewardship Counsil (MSC) eist met haar certificerings- en ecolabellingprogramma’s aandacht voor duurzaamheid in de visserijsector. Onderdeel van de richtlijnen van MSC zijn FAO en ISEAL. Seafood Parlevliet was in 2008 de eerste leverancier die overging op het verwerken van MSC-gecertificeerde vis voor een van de grootste producten: gebakken kibbeling. Sinds 2009 is ook de haring van Seafood Parlevliet MSC-gecertificeerd. Na haring en kibbeling zijn ook de lekkerbek (heekfilet) en makreel MSC-gecertificeerd. Het MSC-keurmerk zegt drie belangrijke zaken over de producten en de organisatie van Seafood Parlevliet:

Registratienummer: SGS-NL-MSC-C-0112
EG-nummer NL6208EG